Ze zijn er weer: de echte Wèrrekendams leesplangeskes. Na de introductie in 2013 zijn er rond de 300 over de toonbank gegaan. Gezien de toenemende belangstelling voor het leesplankje heeft het bestuur besloten om er een aantal bij te laten maken.
Onderstaand een stukje tekst uit Het Kontakt van 18 februari 2013:
Iedere echte Werkendammer zou een leesplankje in het plaatselijke dialect in huis moeten hebben, vindt Teus Ippel, de maker ervan. “Werkendam is heel belangrijk voor me, het is m’n ding. Ik ben er altijd mee bezig.” Dan is het op zich ook niet zo verrassend dat Teus op een goede dag begon aan een Werkendams leesplankje, waarin hij zijn passie voor de geschiedenis en voor het dorp uitstekend kon combineren. “Overal waar je komt vind je een leesplankje in dialect. Ik dacht: Waarom hebben wij dat niet? Toen ben ik zomaar eens wat voor mezelf gaan doen.” Via via kwam Teus in contact met de Historische Vereniging Werkendam en De Werken ca. In samenwerking met Thera van den Heuvel werkte Teus zijn idee verder uit tot een officieel ‘Wèrrekendams leesplangeske’.
Het eerste exemplaar van het leesplankje werd tijdens het Werkendams dictee en de lezing van Klaas de Groot over het dialect uitgereikt in De Kwinter aan meester Van Wensveen, oud-schoolhoofd van de Rehobothschool, en mevrouw Van Beukenkamp.
Het Wèrrekendams leesplangeske is te koop via de webshop of op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur in het Andries Visserhuis
Laat een reactie achter